Europska unija donirala respiratore

06 July 2020

Primopredaja respiratora koju je Europska unija donirala Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa, upriličena je danas ispred Centra za urgentnu medicinu SKB Mostar. 

 Voditelj izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler rekao je ovom prigodom kako Europska unija ovom donacijom još jednom želi pokazati da brine za Bosnu i Hercegovinu. Naveo je kako će se donirana oprema moći koristiti i nakon epidemije COVID-19. Ovu vrijednu medicinsku opremu doniramo za građane Mostara i Hercegovine koja će im osim u borbi protiv koronavirusa moći poslužiti i nakon epidemije. Naša ulaganja su velika, s jedne strane pomažemo medicinskom sektoru kroz donacije medicinske opreme u iznosu od preko 7 milijuna eura, a s druge strane pomažemo i gospodarstvu.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg kazao je kako je ovo samo dio pomoći koju Europska unija daje Bosni i Hercegovini za spriječavanje širenja koronavirusa. Treba zahvaliti zemljama članicama Europske unije što pomažu ukupan gospodarski oporavak Bosne i Hercegovine, naše županije. Rekao bih da je Europska unija najlojalniji partner Bosni i Hercegovini i vjerujem da će ova oprema biti od velike pomoći za naš SKB Mostar, kazao je Herceg.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Ante Kvesić rekao je kako su dva respiratora namjenjena za HNŽ, a druga dva za Županiju Zapadnohercegovačku, a s obzirom da SKB Mostar pokriva i to područje, svi respiratori ostat će u mostarskoj bolnici.

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke dobio je vrijednu donaciju Europske unije, točnije dva respiratora. Budući da Županija Zapadnohercegovačka nema bolničkih kapaciteta i da se i njezini građani liječe u SKB Mostar, Zavod za javno zdravstvo je Sporazumom preko UNDP-a u BiH dva respiratora donirao na najbolje mjesto gdje su korisnici i njezini građani, a to je Sveučilišna klinička bolnica u Mostaru. 

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

Događanja