Higijenski minimum

18 Siječanj 2019

Na osnovu članka 14. Pravilnika o načinu i stjecanju osnovnih znanja iz higijene životnih namirnica i predmeta opće upotrebe („Sl. List R BiH“, broj 30/88) obavlja se tečaj higijenskog minimuma za osobe koje rade u proizvodnji i prometu namirnica na koji ih je poslodavac dužan uputiti svake četvrte godine tokom zaposlenja, a s ciljem unapređenja sanitarno-higijenskih uvjeta rada.

Zavod za javno zdravstvo ŽZH u procesu edukacije osoba iz higijenskog minimuma provode se sve zakonom predviđene procedure za obuku.
Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti obavezuje osobe, koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hrane dolaze u dodir s hranom, da moraju imati osnovna znanja o zdravstveno ispravnosti hrane i osobnoj higijeni.
Tečaj higijenskog minimuma se svake četiri godine tijekom radnog vijeka mora obnavljati kako bi se dopunilo znanje o higijenskom načinu rada sa hranom. Polaznici kroz predavanja uz pomoć literature i audiovizualnih pomagala savladavaju znanja koja sprečavaju štetne utjecaje na zdravlje potrošača kada se govori o proizvodnji i rukovanju hranom. Epilog tečaja je polaganje ispita znanja.
Za sva dodatna pitanja kao i upućivanje zahtjeva za održavanjem Tečaja higijenskog minimuma obratiti se na adresu zavoda ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

covid 19 inf i preporuke

preporuke fed min zdr

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

Zbirni tjedni izvještaj