Zavod za javno zdravstvo ŽZH u procesu edukacije osoba iz higijenskog minimuma provode se sve zakonom predviđene procedure za obuku.
Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti obavezuje osobe, koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hrane dolaze u dodir s hranom, da moraju imati osnovna znanja o zdravstveno ispravnosti hrane i osobnoj higijeni.
Tečaj higijenskog minimuma se svake četiri godine tijekom radnog vijeka mora obnavljati kako bi se dopunilo znanje o higijenskom načinu rada sa hranom. Polaznici kroz predavanja uz pomoć literature i audiovizualnih pomagala savladavaju znanja koja sprečavaju štetne utjecaje na zdravlje potrošača kada se govori o proizvodnji i rukovanju hranom. Epilog tečaja je polaganje ispita znanja.
Za sva dodatna pitanja kao i upućivanje zahtjeva za održavanjem Tečaja higijenskog minimuma obratiti se na adresu zavoda ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.