Slider

DRUGI POZIV STANOVNIŠTVU ŽZH I SUSJEDNIH ŽUPANIJA DA PREUZMU BESPLATNE TESTOVE NA OTKRIVANJE NEVIDLJIVE KRVI U STOLICI

Cijenjeno stanovništvo Županije Zapadnohercegovačke kao i stanovnici susjednih županija pozivate se da u Zavodu za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, zgrada ispod Doma zdravlja Grude, možete besplatno preuzeti testove na otkrivanje nevidljive krvi u stolici, tzv. okultno testiranje.

Testiranje se izvodi u privatnosti vlastitog doma.

Testove možete preuzeti svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

S obzirom da je nestašica testova na tržištu, distribucija istih će se provoditi do isteka zaliha.

Više...

STRUČNI SKUP NA TEMU ANTIMIKROBNE REZISTENCIJE

Jučer 17. svibnja 2023. godine u Hotelu Park u Širokom Brijegu održan je skup kojeg je organizirala Lječnička komora Županije Zapadnohercegovačke. Na skupu je prisustovao velik broj farmaceuta iz Županije Zapadnohercegovačke te susjednih županija Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske kao i kolega iz Republike Hrvatske. Tema skupa bila je Antimikrobna rezistencija, gdje je jedan od zajedničkih poruka i zaključaka bilo da je antimikrobna rezistencija jedan od prvih na listi prioriteta za očuvanje javnog zdravlja.

Više...

LARINGEKTOMIJA

Sveuciliste u Mostaru - Pričalica Vodcast predstavljaju:

Više...

POZIV GRAĐANIMA NA PREUZIMANJE BESPLATNIH TESTOVA NA OTKRIVANJE NEVIDLJIVE KRVI U STOLICI

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke poziva lokalno stanovništvo iznad 50 godina, posebno osobe koje imaju nasljedne rizike ili pojedina oboljenja usko povezana s pojavom karcinoma debelog crijeva da preuzmu besplatne testove na otkrivanje nevidljive krvi u stolici. Testovi se mogu preuzeti svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u prizemlju Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, na adresi Stjepana Radića bb (zgrada Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke).

Više...

POSJET PREDSJEDNIKA VLADE ŽZH ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Danas je u radni posjet Zavodu za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke došao predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović sa suradnicima. 

Sastanak je započeo u 11:00 sati u dvorani za sastanke Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke.

Više...

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS ŽELE VAM ZAPOSLENICI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ŽZH

Po suboti, u osvit prvoga dana u tjednu, dođe Marija Magdalena i druga Marija pogledati grob. I gle, nastade žestok potres jer anđeo Gospodnji siđe s neba, pristupi, otkotrlja kamen i sjede na nj. Lice mu bijaše kao munja, a odjeća bijela kao snijeg. Od straha pred njim zadrhtaše stražari i obamriješe.

A anđeo progovori ženama: »Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče. Hajde, vidite mjesto gdje je ležao pa pođite žurno i javite njegovim učenicima da uskrsnu od mrtvih. I evo, ide pred vama u Galileju. Ondje ćete ga vidjeti. Evo, rekoh vam.«

One otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: »Zdravo!«One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. Tada im Isus reče: »Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!«

Mt 28,1-10

Više...

SIMPOZIJ POVODOM SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA

05. travnja 2023. godine Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, obilježio je Svjetski dan zdravlja, koji se ove godine organizirao pod sloganom “Zdravlje za sve – aktualna situacija i prioriteti u FBiH“.

Kalendarski Svjetski dan zdravlja je 07. travnja i Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava ga kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi.

Više...

VELIKI PETAK I USKRSNI PONEDJELJAK NERADNI DANI U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

Na 2. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj 4. travnja 2023. godine donesena je Odluka kojom se petak 7. travnja 2023. godine (Veliki petak) proglašava neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Više...
Stranica 1 od 7

Ravnatelj

Andrea Jurić dr.med.spec.epidemiolog

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

covid 19 inf i preporuke

preporuke fed min zdr

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

 • Cijepljenje
  Broj utrošenih doza

   21.211
  Cijepljeni sa jednom dozom
   9.694
  Cijepljeni sa dvije doze
   9.604
  Cijepljeni sa tri doze
   1.906

  Cijepljeni sa četiri doze

  7

  Ažurirano: 05.06.2023.
  Izvor: Zavod za javno zdravstvo ŽZH

Zbirni tjedni izvještaj

Događanja