Slider

PRIMJENA ZAKONA O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENJE U FBiH

Primjena Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje ("Sl. novine FBiH", br. 38/2022) u Federaciji BiH započela je 28. svibnja 2024. godine, uz podsjećanje da je Zakon stupio na snagu u svibnju prošle godine.

U skladu s ovim zakonom pušenje se zabranjuje u svim zatvorenim javnim prostorima, mjestu rada i u javnom prijevozu. Također se zabranjuje upotreba duhanskih proizvoda za pušenje u privatnim sredstvima prijevoza u kojem se nalaze maloljetne osobe, što nadziru policijski službenici. Kako je navedeno u Zakonu, vlasnici ugostiteljskih objekata (restorana, kafića i slično) dužni su na vidnim mjestima istaknuti znak "zabranjeno pušenje", a u objektu ne smiju biti istaknute pepeljare i drugo posuđe za odlaganje pepela. Pušenje će bit dozvoljeno u posebnim, za pušače određenim prostorijama za smještaj gostiju, u skladu sa propisima o ugostiteljskoj djelatnosti, o čemu u takvim prostorima mora biti istaknuta oznaka o dozvoli pušenja. U objektu u kojem se isključivo poslužuje piće, vlasnik odnosno korisnik objekta može prostor za posluživanje odrediti pušačkim prostorom, o čemu u tom prostoru mora biti istaknuta oznaka o dozvoli pušenja.

Više...

Potvrđeni slučajevi hripavca u Zapadnohercegovačkoj Županiji

Grafikon prikazuje broj osoba kod kojih je potvrđen slučaj hripavca/pertusisa/velikog kašlja u Županiji Zapadnohercegovačkoj za period od 01. prosinca 2023. do 22. ožujka 2024. godine. Vidljivo je da su u prosincu zabilježena tri potvrđena slučaja kao i u siječnju 2024. godine, dok u veljači 2024. godine se bilježi rast na 13 potvrđenih slučajeva, s blažim padom u ožujku 2024. godine s 10 potvrđenih slučajeva.

Više...

PETAK 1. OŽUJKA NERADNI DAN U ŽUPANIJI ZAPADNOHERCEGOVAČKOJ

Vlada Županije Zapadnohercegovačke je na 30. sjednici održanoj 20. veljače donijela Odluku kojom se petak 1. ožujka 2024. godine proglašava neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Više...

NADLEŽNA MINISTARSTVA I ZAVODI RAZGOVARALI O POTREBNIM AKTIVNOSTIMA U VEZI POJAVE MORBILA U FBiH

U četvrtak 01. veljače 2024. godine u Federalnom ministarstvu zdravstva održan je sastanak s predstavnicima županijskih ministarstava zdravstva, županijskih zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, kao i predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije u BiH i UNICEF-a. 

Na sastanku je razgovarano o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine, s obzirom da je u posljednje vrijeme zabilježen rast broja oboljelih od morbila, posebno u Tuzli i Sarajevu.

Više...

VLADA USVOJILA PROGRAM RADA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO ŽZH ZA 2024. GODINU

Na 27. sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke održanoj 11. siječnja 2024. godine usvojen je Program rada Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu.

Više...
Stranica 1 od 20

Ravnatelj

Andrea Jurić dr.med.spec.epidemiolog

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

covid 19 inf i preporuke

preporuke fed min zdr

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

 • Cijepljenje
  Broj utrošenih doza

   21.220
  Cijepljeni sa jednom dozom
   9.694
  Cijepljeni sa dvije doze
   9.605
  Cijepljeni sa tri doze
   1.913

  Cijepljeni sa četiri doze

  8

  Ažurirano: 07.08.2023.
  Izvor: Zavod za javno zdravstvo ŽZH

Zbirni tjedni izvještaj

Događanja