Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”

26 September 2021

Think Pink – Zajedno smo jedno je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Organizacija je nastala kao rezultat zajedničke saradnje između JDC i Susan G. Komen 2004., koja podrazumijeva niz različitih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene bez obzira na finansijsku situaciju, nacionalnu pripadnost ili obrazovanje. U 01/ 2017. godine program prerasta u nacionalno bosansko – hercegovačko udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ koje nastavlja sa primarnom misijom a to je pružanje podrške ženama koje su preživjele karcinom dojke.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svijetu i našoj zemlji, ove godine pokrenula je globalnu digitalnu platformu na 20 svjetskih jezika na kojoj se ljudi širom Europe i svijeta povezuju kroz online registraciju za šetnju ili trku u svom gradu, naselju, lokalnoj zajednici.  Učešćem  u digitalnoj “Race for the Cure” koja će biti održana  25-26-27. 09 građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava i podizanje svijesti javnosti o ovom oboljenju.

  Globalni cilj je uključiti više od 500.000 učesnika/ca u najveći europski sportski događaj koji će ove godine biti održan u 30 država, a nadamo se da će jedna od zemalja sa najviše registriranih učesnika i ove godine biti Bosna i Hercegovina. Zbog epidemiološke situacije ove godine nećemo biti u mogućnosti da organiziramo veliki događaj, na kojem smo samo prošle godine u Sarajevu okupili  9000 građana, ali vas zato pozivamo da se registrujete, budete podrška ženama koje boluju od karcinoma dojke i zadnji vikend u septembru u skladu sa svojim mogućnostima i epidemiološkim mjerama simbolično trčite ili šetate u svom naselju, šetalištu, parku…

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

Dnevni izvještaj

Događanja