Slider

SIMPOZIJ POVODOM SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA

06 Travanj 2023

05. travnja 2023. godine Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, obilježio je Svjetski dan zdravlja, koji se ove godine organizirao pod sloganom “Zdravlje za sve – aktualna situacija i prioriteti u FBiH“.

Kalendarski Svjetski dan zdravlja je 07. travnja i Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava ga kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi.

Na Simpoziju nazočnima i medijima obratili su se ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH dr. Siniša Skočibušić, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivan Ćavar te zamjenica predstavnice UNICEF-a u BiH gđa Veronika Vashchenko.

Aktualna situacija prikazana je kroz važnost javnog zdravstva koje smo posebno mogli uvidjeti i doživjeti tijekom pandemije Covid-19.

Prioriteti su stavljeni na poboljšanje pristupa zdravstvenoj zaštiti za sve građane FBiH i prevenciji bolesti kao ključni prioritet javnog zdravstva kao i kroz cijepljenje, rani razvoj i rast djece do zdravog okruženja za građane kroz okolišne i zdravstvene uvijete.

U zanimljivim i edukativnim predavanja raspravljalo se o cijepljenju, zdravstvenoj komunikaciji u radu s pacijentima, unapređenju ishrane djece te nedostatku lijekova i rezistenciji antibiotika.

Ravnatelj

Andrea Jurić dr.med.spec.epidemiolog

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

covid 19 inf i preporuke

preporuke fed min zdr

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

 • Cijepljenje
  Broj utrošenih doza

   21.220
  Cijepljeni sa jednom dozom
   9.694
  Cijepljeni sa dvije doze
   9.605
  Cijepljeni sa tri doze
   1.913

  Cijepljeni sa četiri doze

  8

  Ažurirano: 07.08.2023.
  Izvor: Zavod za javno zdravstvo ŽZH

Zbirni tjedni izvještaj

Događanja