Adaptacija i rekonstrukcija prostora za edukacijski centar i mikrobiološki laboratorij

Naziv projekta: Adaptacija i rekonstrukcija prostora za edukacijski centar i mikrobiološki laboratorij

Program: Središnji državni ured za hrvate izvan Republike Hrvatske

Više...

Stvaranje adekvatnih uvjeta za rad s ciljem povećanja učinkovitosti i pružanja javnozdravstvenih usluga

Naziv projekta: Stvaranje adekvatnih uvjeta za rad s ciljem povećanja učinkovitosti i pružanja javnozdravstvenih usluga
Program: Prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine
Akronim projekta: 0192-RH-BIH-2022
Trajanje projekta: od 25. lipnja 2022. godine do 30. studenoga 2022. godine
Vodeći partner: Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke
Partner: Opća bolnica Zadar

Više...

Nabava uređaja za brzo antigensko testiranje na COVID-19

Naziv projekta: Nabava uređaja za brzo antigensko testiranje na COVID-19
Program: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje
O projektu: Cilj je opremanje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke koji će poslužiti za suzbijanje COVID-19 virusa u županiji.

Više...

Održane ulične akcije i najavljeni besplatni pregledi

Grude, 20.05.2022.

U Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu u okviru projekta ON TIME održane su ulične akcije tijekom kojih su građani pozvani da iskoriste priliku i besplatno se preventivno pregledaju na rak dojke i debelog crijeva.

U subotu, 21.05.2022. Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke posjetit će mjesta Donji Crnač, Britvicu, Vir i Zagorje te izvršiti besplatne preglede na rak dojke i podijeliti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici. Vozilo hitne pomoći bit će opremljeno s mobilnim ultrazvukom na kojemu će dr. Vinka Đevenica, radiolog raditi preglede stanovništva, dok će medicinsko osoblje dijeliti testove za okultno krvarenje zajedno s uputstvima za korištenje. Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Više...

VAŽNO PROVODITI REDOVITE PREVENTIVNE PREGLEDE

Grude, 25.05.2022.

Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke uradio je 42 besplatna preventivna pregleda s mobilnim ultrazvukom i podijelio je 274 besplatna testa za otkrivanje nevidljive krvi u stolici koji služe za prevenciju raka debelog crijeva. U okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke mobilni tim je posjetio Drinovačko brdo i Puteševicu u općini Grude, Grljeviće i Lipno u Gradu Ljubuškom, Donji Crnač i Britvicu u Gradu Široki Brijeg te Vir i Zagorje u Općini Posušje. Projekt ON TIME financiran je iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Više...

Kroz projekt ONTIME preventivno pregledano preko 150 žena

Široki Brijeg, 12.05.2022.

Radionica na temu „Suradnja liječnika, medicinskih djelatnika i nevladinog sektora u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke“ okupila je na Širokom Brijegu predstavnike iz Mostara, Hadžića, Livna, Širokog Brijega, Gruda i Ljubuškog. Domaćin radionice je Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke partner na projektu ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Više...

Mobilni tim besplatno se pregledajte na rak dojke i debelog crijeva

Grude, 07.05.2022.

U subotu, 7.05.2022. Mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke posjetio je mjesta Drinovačko brdo, Puteševicu, Grljeviće i Lipno te izvršio 18 besplatnih pregleda na rak dojke i podijeliti testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici. Pregledi su rađeni u vozilu hitne pomoći koje je opremljeno s mobilnim ultrazvukom i na kojemu je dr. Vinka Đevenica, radiolog radila preglede. Ostatak medicinskog osoblja dijelio je stanovništvu testove za otkrivanje nevidljive krvi u stolici koji se rade preventivno na rak debelog crijeva zajedno s uputstvima za korištenje. Posjete mobilnog tima organizirane su u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do učinkovitijeg liječenja raka debelog crijeva i dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Više...

RADIONICA O IMUNIZACIJI ODRŽANA U DOMU ZDRAVLJA ŠIROKI BRIJEG

Široki Brijeg, 9.05.2022.

„Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike“ na kojoj se govorilo o važnosti cijepljenja protiv Covid 19 održana je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke. Na radionici je sudjelovalo 16 liječnika i medicinskih radnika iz Doma zdravlja Široki Brijeg, a održana je u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.  

Više...

RADIONICA O IMUNIZACIJI ODRŽANA U DOMU ZDRAVLJA POSUŠJE

Posušje, 6.05.2022.

„Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike“ na kojoj se govorilo o važnosti cijepljenja protiv Covid 19 održana je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH). Na radionici su sudjelovalo 24 liječnika i medicinskih radnika iz Doma zdravlja Posušje, a održana je u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.  

Više...

RADIONICA O IMUNIZACIJI ODRŽANA U DOMU ZDRAVLJA LJUBUŠKI

Ljubuški, 5.05.2022.

„Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike“ na kojoj se govorilo o važnosti cijepljenja protiv Covid 19 održana je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke. Na radionici je sudjelovalo 26 liječnika I medicinskih radnika iz Doma zdravlja Ljubuški, a održana je u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.  

Više...

RADIONICA O IMUNIZACIJI ODRŽANA U DOMU ZDRAVLJA GRUDE

Grude, 4.05.2022.

„Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike“ na kojoj se govorilo o važnosti cijepljenja protiv Covid 19 održana je u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke. Na radionici je sudjelovalo 17 liječnika i medicinskih radnika iz Doma zdravlja Grude, a održana je u okviru projekta ON TIME - Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.  

Više...

Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”

Think Pink – Zajedno smo jedno je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Organizacija je nastala kao rezultat zajedničke saradnje između JDC i Susan G. Komen 2004., koja podrazumijeva niz različitih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene bez obzira na finansijsku situaciju, nacionalnu pripadnost ili obrazovanje. U 01/ 2017. godine program prerasta u nacionalno bosansko – hercegovačko udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ koje nastavlja sa primarnom misijom a to je pružanje podrške ženama koje su preživjele karcinom dojke.

Više...

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

covid 19 inf i preporuke

preporuke fed min zdr

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

Dnevni izvještaj

Zbirni tjedni izvještaj

Događanja