Slider

OBAVIJEST o početku cijepljenja protiv sezonske gripe

13 Studeni 2023

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke u suradnji sa Zavodom za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke osigurao je određenu količinu četverovalentnog inaktiviranog cjepiva protiv sezonske gripe. Kao i dosadašnjih godina ovo cjepivo je besplatno i dostupno za zainteresirano stanovništvo koje spada u prioritetne skupine za cijepljenje protiv sezonske gripe, a to su:

 • osobe starije od 65 godina;
 • štićenici domova za starije osobe te institucije za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu), kao i radnici u domovima za starije osobe te institucije za njegu kroničnih bolesnika;
 • osobe s kroničnim oboljenjima (uključujući i djecu), posebice oboljenjima srca i pluća, a posebno djeci s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i s kongenitalnim manama;
 • trudnice.

U slučaju da se neka osoba za koju je cijepljenje preporučljivo, zbog svog zdravstvenog stanja ne može cijepiti (zbog kontraindikacija), umjesto njih se pod istim uvjetima mogu cijepiti osobe iz njihove bliske okoline (kućni kontakti, osobe koje pružaju kućnu medicinsku njegu i sl.).

Cijepljenje protiv sezonske gripe za gore navedene prioritetne skupine početi će dana 15.11.2023. godine (srijeda) u prostorijama Higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke poziva zainteresirano stanovništvo, posebice osobe starije životne dobi i osobe s kroničnim bolestima, da se cijepe protiv sezonske gripe. Svi zainteresirani mogu se cijepiti svakog dana u periodu 9:00-13:00 sati i u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, na adresi Stjepana Radića 1 – Grude.

Cijepljenje protiv sezonske gripe traje do isteka zaliha cjepiva.

Molimo sve koji se žele cijepiti protiv gripe, a pripadaju nekoj od navedenih skupina s povećanim rizikom od teškog oblika bolesti i komplikacija gripe, da se jave izabranim liječnicima obiteljske medicine i izabranim pedijatrima radi cijepljenja. Termin za cijepljenje poželjno je telefonskim putem unaprijed dogovoriti radi izbjegavanja gužvi, koje su povoljni uvjeti za širenje respiratornih infekcija.

Ravnatelj

Andrea Jurić dr.med.spec.epidemiolog

Za uplatu antigenskog i serološkog testiranja:
Depozitni račun za prikupljanje javnih prihoda ŽZH: 3380002200004013
Vlastiti prihodi proračunskih korisnika: 722631
Općina 037
Proračunska organizacija: 1602001

covid 19 inf i preporuke

preporuke fed min zdr

Najčešća pitanja i odgovori

kontakt brojevi

 • Cijepljenje
  Broj utrošenih doza

   21.220
  Cijepljeni sa jednom dozom
   9.694
  Cijepljeni sa dvije doze
   9.605
  Cijepljeni sa tri doze
   1.913

  Cijepljeni sa četiri doze

  8

  Ažurirano: 07.08.2023.
  Izvor: Zavod za javno zdravstvo ŽZH

Zbirni tjedni izvještaj

Događanja